Bill Browder: Putin este cel mai bogat om din lume, cu o avere de 200 de miliarde de dolari

Bill Browder, managerul unui fond de investiții care a fost până de curând cel mai mare investitor străin în Rusia, estimează că averea persoanală a lui Vladimir Putin, președintele Rusiei, este de circa 200 de miliarde de dolari.

“Toți acești bani sunt în proprietăți imobiliare, acțiuni și fonduri de investiții administrate în interesul lui Putin și a persoanelor din jurul acestuia” a declarat Browder într-un interviu acordat jurnalistului Fareed Zakaria, la CNN.

Conform actualelor clasamente, în prezent, în mod oficial, cel mai bogat om din lume este Bill Gates, cu o avere estimată la 79 de miliarde de dolari.

Bill Browder este CEO-ul și cofondatorul fondului de hedging Hermitage Capital Management, și este unul dintre criticii declarați ai lui Vladimir Putin.

Hermitage Capital Management, fondat în 1996, a fost, până în anul 2006, unul dintre cei mai mari investitori străini în economia rusă, fiind un acționar important al unora dintre cele mai mari companii ruse, precum Gazprom, Surgutneftegaz sau Sberbank.

Browder, care a fost inițial un supporter al lui Vladimir Putin, s-a transformat într-un critic al corupției și a intervențiilor arbitrare ale oficialilor ruși, în economia rusă. În 2006, fondul a fost trecut de către Guvernul rus pe lista “amenințărilor la securitatea națională”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s