Ai multe idei de potențiale afaceri și nu știi pe care să o alegi?

Nu ideile de afaceri lipsesc românilor, ci banii! Este un adevăr peste care nu se poate trece. Pentru cei mai mulți dintre noi însă, mai dificilă decât găsirea finanțării este alegerea și urmarea a doar UNA dintre multele idei pe care le avem.

In timp ce ideile de afacere vin si pleaca, sau doar vin, partea cea mai dificila este sa le intelegi cu adevarat, sa reusesti sa vizualizezi felul in care acestea vor fi puse in practica. Pentru o afacere de succes, 3 sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi înainte de a pleca la drum.

1. Gandeste-te la obiectivele tale.
Ce iti doresti pentru inceput in domeniul afacerilor? Intentionezi sa introduci pe piata ceva nou sau sa construiesti ceva plecand de la o idee deja existenta?
Selecteaza o idee care se potriveste cu planurile tale de viata prezente si din viitorul apropiat, pentru ca iti vei dedica foarte mult timp dezvoltarii acestei idei.

2. Gaseste-ti calea.
Daca-ti doresti un nou inceput, conceptul tau va trebui probabil sa atraga o investitie de tip angel si capital de risc. Inclina spre ideile care se adreseaza pietelor largi si in dezvoltare, care sunt finantate de investitori straini.

3. Concentreaza-te pe cea mai promitatoare idee.
Decide care dintre ideile tale este cea mai inovativa si ar oferi companiei tale avantaje competitive sustenabile.
Acorda prioritate ideilor care pot lua usor orice proportii si pentru care poti atrage o echipa puternica de management, cu experienta relevanta in domeniul start-up.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s