Traian Băsescu, unul dintre câștigătorii aprecierii USD față de RON

Dolarul a trecut pragul de 4 lei pentru 1 USD. O apreciere a monedei americane care va da în continuare numeroase bătăi de cap celor cu credite în valută americană. Pe cale de consecință, și sistemului bancar românesc. Sunt însă și câștigători … … cei  care au mizat pe USD au motive de bucurie. Printre aceștia se poate număra și președintele Traian Băsescu, deși expunerea sa pe valută nu este consistentă …

” Fostul preşedinte are două conturi la ING Bank, unul de 2068 dolari şi un cont în numerar pentru investiţii de 3.645 dolari – venituri generate de obligaţiunile în USD emise de Ministerul Finanţelor, un cont curent şi un depozit la Unicredit Ţiriac Bank de 49 dolari, respectiv, 46.437 dolari şi un cont de card la BCR de 35.067 ron.

Nu are datorii, venitul înregistrat în 2014 din indemnizaţia de preşedinte este de 69.957 ron, venituri din indemnizaţia de deplasări externe din ianuarie- decembrie 2014 sunt de 4.900 euro şi 900 dolari.

Veniturile din pensie din noiembrie şi decembrie sunt de 5.166 ron.

Potrivit declaraţiei de interese, Băsescu este acţionar la Romgaz cu 2948 de acţiuni achiziţionate cu 87.763 de ron şi obligaţiuni emise de Ministerul de Finanţe în valoare nominală de 36.000 dolari.”

Sursa: Traian Băsescu s-a pensionat pe data de 4 noiembrie 2014

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s