Leul si bursa evolueaza luni intr-un relativ echilibru

Leul s-a intarit usor fata de moneda unica europeana in prima parte a zilei, intr-un context regional usor defavorabil valutelor nationale. Ministerul de Finante vrea sa ia din nou bani cu imprumut. Bursa de la Bucuresti a evoluat in primele ore ale sedintei in zona negativa.

Pe pietele internationale EUR/USD se afla deasemeni in echilibru, la fel ca aurul care nu are o directie clara.

EURUSD s-a tranzactionat luni dimineata in intervalul ingust 1.1120-1.1177. Ne asteptam ca volatilitatea perechii sa ramana scazuta pietele din America de Nord fiind inchise azi. Monedele Europei emergente s-au depreciat fata de euro luni dimineata, cu exceptia leului care a deschis la 4.4280/EUR si s-a intarit usor la 4.4260/EUR.

Sursa: MarketBriefingRO07.09.2015

Bursa de la Bucuresti a evoluat in prima parte a sedinte in zona negativa, indicii inregistrand deprecieri de circa 0,3%. Exceptie face indicele BETFI a carui depreciere este de circa 0,7%.

Ministerul Finantelor intentioneaza sa imprumute luni cinci sute milioane lei in titluri cu maturitate reziduala de aproape doi ani. Ne asteptam ca randamentele platite sa se situeze cu putin sub 1.80%.

Metalele pretioase s-au tranzactionat intre limite inguste luni dimineata negasind o directie vineri dupa anunturile privind piata muncii in SUA. Aurul fluctueaza in jurul a 1,120.00 dolari pe uncie, argintul este cotat la 14.54 dolari pe uncie; platina a scazut cu putin sub 1,000.00 dolari pe uncie iar paladiul s-a mentinut la 577.00 dolari pe uncie.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s