Cat vor creste preturile RCA dupa falimentul ASTRA?

Intrarea in faliment a ASTRA Asigurari, una dintre cele mai mari companii din industria asigurarilor din Romania, va avea efecte multiple la nivelul pietei, de la afectarea increderii clientilor in sistem, pana la posibile cresteri de preturi la politele RCA si nu numai.

Capacitatea FGA de a acoperi toate daunele ASTRA din fondurile disponibile este extrem de limitata.

Intrarea in faliment a ASTRA Asigurari, una dintre cele mai mari companii din industria asigurarilor din Romania, va avea efecte multiple la nivelul pietei, de la afectarea increderii clientilor in sistem, pana la posibile cresteri de preturi la politele RCA si nu numai, spun specialistii din domeniu, contactati de 1asig.ro.

In ceea ce priveste evolutia tarifelor pe linia de raspundere civila auto, unde ASTRA era unul dintre cei mai mari jucatori, aceasta va depinde in cea mai mare masura de capacitatea Fondului de Garantare a Asiguratilor de a acoperi toate daunele ASTRA din fondurile disponibile sau daca va fi nevoie de o majorare a contributiei celorlalti asiguratori.

“Nu pot spune ca ma astept la cresteri de preturi pe segmentul RCA. In mod normal, daca din 2016 contributiile asiguratorilor pentru Fondul de Garantare vor creste semnificativ, atunci vor creste preturile nu doar la RCA, ci si la celelate tipuri de asigurari”, a declarat Bogdan ANDRIESCU, Presedintele UNSICAR – Uniunea Nationala a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari.

Sursa: Vor creste preturile RCA dupa falimentul ASTRA Asigurari?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s