Actiunile europene la maximele ultimelor sapte saptamani

Cresterea vine dupa o perioada in care pietele europene au testat minimele mai multor luni pe fondul temerilor privitoare la efectele unei posibile corectii ample a economiei chineze si sub amenintarea “sabiei lui Damocles” reprezentata de iminenta majorare a dobanzii de referinta de catre FED.

Revenirea apetitului la risc este pusa de analisti, intre altele, si pe seama faptului ca sentimentul negativ existent in piete a condus la o supra-vanzare a actiunilor.

Dintr-o perspectiva optimista, prezentul proces de revenire a pietelor ar putea fi interpretat ca un semnal de iesire dintr-o perioada bearish, marcand intrarea intr-o posibila perioada bullish, traditionala pentru finalurile de an.

Cresterea vine si pe fondul asteptarilor tot mai mari ale pietei conforma carora FED-ul american va continua sa mentina dobanda cheie la niveluri joase, fiind, potrivit unor analisti, tot mai putin probabila majorarea acesteia in cursul acestui an.

Astfel, indicele de actiuni FTSE All-World, care reflecta evolutia de ansamblu a pietelor de actiuni la nivel global, crestea in sedinta curenta cu 1,3%, pana la nivelul atins in 21 August, inregistrand o apreciere de 5,5% in cursul acestei luni.
Mai multe (in engleza) European stocks climb to seven-week high after multi-month lows

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s