Si totusi, bursa romaneasca poate strange rapid 100 mil de EUR

Adusa in discutie ca entitate care nu-si indeplineste functiile, fiind pusa sub semnul intrebarii oportunitatea mentinerii ei, Bursa de Valori Bucuresti face dovada ca isi merita un loc in arhitectura financiar-economica a Romaniei: oferta derulata de FP, de vanzare a unui pachet mare de actiuni SNG, a fost un real succes.

16 milioane de actiuni si peste 100 de milioane de euro atrasi in mai putin de 24 de ore a consemnat oferta incheiata ieri, derulata de FP pentru vanzarea SNG!

Si asta la un pret de 28,5 lei/actiune, deci cu un discount de doar 5%-6% fata de pretul de piata.

Fondul Proprietatea SA („Fondul”), anunță acordul de a vinde un număr total de 16.000.000 acțiuni existente in S.N.G.N. Romgaz S.A. („Romgaz”) (14.715.000 sub forma de acțiuni si 1.285.000 sub forma de certificate de depozit având ca suport acțiuni – în engleză, Global Depositary Receipts (“GDR”) investitorilor calificați si/sau anumitor alți investitori fără a depăși 150 de persoane fizice sau juridice într-un Stat Membru, altele decât investitori calificaţi (toate in înțelesul paragrafelor 2(a) si 2(b) ale Articolului 3 din Directiva privind Prospectul) („Tranzacția”).

Mărimea efectivă a Tranzacției a fost suplimentată cu 9,72% raportat la volumul vizat inițial anunțat în data de 19 octombrie 2015 datorită cererii ridicate din partea investitorilor.

Prețul acțiunilor a fost stabilit la 28,50 RON si 7,32 USD (in ceea ce privește vânzarea prin certificate de depozit având ca suport acțiuni (i.e. GDR-uri) denominate in dolari la cursul de schimb valutar de astăzi de 3,8927 RON per USD).

Veniturile brute rezultate din Tranzacție se ridica la 456 milioane RON / 117,14 milioane USD. Romgaz nu va incasa nicio suma de bani ca urmare a Tranzacției.

La finalizarea Tranzacției, Fondul va deține 22.542.960 acțiuni in Romgaz, reprezentând aproximativ 5,8488% din capitalul social al Romgaz si din drepturile de vot.

Goldman Sachs International (“Goldman Sachs”) a acționat ca Sole Global Coordinator si ca Joint Bookrunner al Tranzacției, Wood & Company Financial Services a.s. (“Wood”) ca Joint Bookrunner si Banca Comerciala Romana S.A. („BCR”) ca Lead Manager.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s