Bancile pe minus, Petrom pe plus in deschiderea anului 2016

Sectorul bancar listat pe BVB a deschis anul 2016 in scadere cu peste un procent, in timp Petrom a debutat in 2016 cu un plus de peste 1%. In sectorul financiar (SIF-uri si FP) deschiderea in prima sedinta de tranzactionare a fost mixta.

Transelectrica si Romgaz au deschis anul deasemeni pe rosu, cu scaderi mai mici de un procent, volumele fiind, cum era de asteptat, mai mult decat modeste.

Cu (foarte probabil!) doar o parte dintre brokeri si investitori intorsi la treaba, prima sedinta de tranzactionare din 2016 de la BVB s-a deschis in zona negativa, cu indicii inregistrand scaderi de circa 0,5%.

Este de remarcat scaderea sectorului bancar – unde toate cele 4 banci tranzactionate pe piata de la Bucuresti au deschis in scadere, cu minusuri de circa 1,5%. Deasemeni, interesanta este evolutia titlurilor Petrom care marcau o crestere de putin peste 1%.

La debutul sedintei din 4 ianuarie, cele mai bune evolutii erau inregistrate de titlurile IARV – care au deschis cu un plus de aproape 5% si ART cu un plus de 3,7%; la cealalta extrema s-au situate titlurile SNO cu un minus de 7,6% si cele ale ALU, VNC si OIL cu scaderi de circa 4,5%.

Cu putin peste 500 000 RON (100 000 EUR), prima sedinta de tranzactionare din 2016 ilustreaza un debut modest, in linie cu inchiderea anului 2015 … in asteptarea intoarcerii brokerilor si investitorilor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s