In 2015 investitorii in fonduri au mers pe conservarea capitalului

2015 a fost un an dominat de reticenta la risc, dupa cum reiese din cifrele privitoare la industria fondurilor mutuale din Romania. Desi industria pe ansamblu a avut o evolutie ce poate fi considerata drept pozitiva, investitorii au urmarit mai degraba conservarea capitalurilor decat castigurile.

In paralel, limitele bursei locale si lipsa perspectivelor de castiguri, au stimulat banii romanesti sa caute alternative pe pietele internationale.

Ca indicii ale evolutiei pozitive ale industriei de profil pe ansamblul ei, cresterea numarului de vehicule de investitii, cresterea numarului de investitori, si nu in ultimul rand cresterea numarului de investitori in fondurile deschise de investitii – sunt de luat in calcul.

Pe de alta parte, preferinta pentru fondurile de investitii care in diferite formule ofera o protectie a capitalului investit, si mentinerea interesului pentru fondurile de obligatiuni, arata ca investitorii in fonduri sunt in continuare reticenti la asumarea de riscuri – chiar in conditii de obtinere a unor potentiale randamente semnificativ mai ridicate.

Industria fondurilor de investiţii pe ansamblu a avut o evoluţie pozitivă şi în 2015, înregistrând creşteri ale activelor administrate, ale numărului de investitori, dar şi creşterea numărului de fonduri active, ne-a spus domnul Laurenţiu Roşoiu, director adjunct SAI STAR Asset Management.

Sursa: LAURENŢIU ROŞOIU, SAI STAR ASSET MANAGEMENT:
“2015 – an dominat de temeri privind parcursul economic şi de menţinerea reticenţei la risc”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s