O blonda bine! Ingredientul (ne)secret al politicii externe (ruse)

Nu! Nu-i o “piți” – ci dita-mai purtatoarea de cuvant a Ministerulu de Externe al Rusiei; Maria Zakharova este (foarte probabil) un exemplu de ingredient din cocktail-ul ce explica influenta si rezultatele bune ale eforturilor diplomatice ale Rusiei la nivel european, dar nu numai.

O blonda este unul dintre ingredientele folosite de Rusia in politica externa; iar celebrele poze cu Helle Thorning-Schmidt sunt o dovada ca o doamna bine poate face minuni, si ca Rusia este pe calea buna!

Si nu doar pe plan extern – daca ne uitam la ce face Rusia, care are o politica externa cu manifestari si exprimari ferme (spre agresiv!), ce este insa bine comunicata in interior … fapt care-l ajuta pe Vladimir Putin sa se mentina in cu procente bune in topul simpatiei, preferintelor si sustinerii rusilor.

Prin urmare, comunicarea demersurilor facute in planul politicii externe este esentiala … iar pana acum lucrurile au fost facute foarte bine! Iar cu Maria Zakharova la pupitru, si cu modul destul de lipsit de conventionalitate al acesteia in planul exprimarii – folosind Facebook-ul cu toate facilitatile acestuia pentru a obtine o buna penetrare in spatiul virtual – fara inhibitii … Rusia este “pe cai mari”

Mai jos cateva dintre pozele postate de Maria Zakharova pe Facebook … cu explicatii motivational-sportive …

Untitled

Untitled 3

Untitled 6

Untitled 2

Cat despre calitatea de “ingredient fatal” pe care o doamna blonda bine il poate avea intr-o relatie diplomatica … cred ca mult-discutatele poze facute la funeraliile lui Nelson Mandela, in care frumoasa doamna a politicii Danemarcei l-a facut pe Barack Obama sa fie numai un zambet (iar pe sotia sa, Michelle Obama, sa stea botoasa … sau ma rog, suparata – in acord cu tipul de comportament ce ar fi trebuit sa fie abordat pentru un asa eveniment – spre deosebire de sotul sau!) … este o chestiune de necontestat!

Iata aici o succesiune a starilor prin care Barack Obama si sotia sa Michelle au trecut in acel context!

 

OBAMA

Iar aici, mai multe poze din mult-discutata serie!

selfie_Obama Helle Thorning-Schmidt Cameron Obama Michelle Michelle-Obama-Helle-Thorning-Scmidt-David-Cameron- Helle Thorning-Schmidt - Obama 1 - Copy Helle Thorning-Schmidt - Obama 1 Helle Thorning-Schmidt - Obama 2 Obama and Helle Thorning-Schmidt Helle Thorning-Schmidt Michelle Obama article-helle2-1212

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s