Amnistia salveaza Romania? Cum si de ce sa aducem banii acasa!

Ideea unei amnistii fiscale, care sa-i convinga pe oamenii de afaceri roman ce aveau banii prin diferite off-shore-uri si/sau tari straine, a fost mult timp un subiect tabu! Pentru ca a fost readusa in discutie recent, este cazul pentru o abordare curajoasa si sustinuta a temei!

Din Romania au iesit intre 2004 si 2013 circa 35 de miliarde de euro! Aducerea acasa a unei cat de mici parti din acesti bani ar fi un impuls extraordinar dat economiei romanesti!

Asa-numitele “fluxuri financiare ilicite” care au iesit din Romania intre anii 2004-2013 au insumat circa 35 de miliarde de lei, conform datelor din raportul “llicit Financial Flows from Developing Countries: 2004-2013”, publicat la inceputul lunii decembrie de Global Financial Integrity (GFI).

Despre cel mai recent raport oficial pe aceasta tema – care face publica si cifra respectiva – am scris aici!

35 de miliarde de dolari au iesit illicit din Romania intre 2004 si 2013

GFI este un tip de ONG specializat in studiul acestui tip de miscari de capital, iar metodologia de calcul are la baza, intre altele, comparatiile intre iesirile / intrarile de bunuri / servicii / capitaluri dintr-o tara (din diferite baze de date oficiale!) si iesirile / intrarile raportate de tarile partenere (cu care se fac respectivele schimburi!). Deasemeni, tine cont de o serie de indicatori privitori la gradul de transparenta al economiei si/sau agentilor economici, strictetea cadrului fiscal / juridica si raportarea la dimensiunea PIB-ului si componentele acestuia. Prin urmare, o metodologie relativ complicata – dar cu marje de eroare ce pot fi asumate.

In acceptiunea GFI “fluxurile financiare ilicite” sunt, pe scurt, orice tip de intrari – iesiri de capitaluri care se fac cu evitarea conformarii (totale sau partiale!) a cadrului legal.

De retinut insa ca valorile exprimate sunt, in cele din urma, totusi, doar niste estimari! Iar in materialul de mai jos avem si cateva estimari facute de diferite personalitati de pe plan local – despre care se poate prezuma ca stiu / stiau ce vorbesc (unii dintre acesti oameni nemaifiind printre noi!):

Amnistia salvează România …

Consultantul financiar Bogdan Baltazar, ex-preşedinte al BRD şi fost economist Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, care estimează că cetăţenii români deţin peste hotare cel puţin 10-15 miliarde de euro! “Pe ce vă bazaţi?” Răspunsul acestuia vine în cunoscuta exprimare plastică a fostului preşedinte al BRD: “Pe nivelul parandărăturilor practicate în România!” spune el hotărât referindu-se la şpăgile sau taxele şi comisioanele neoficiale, estimate de acesta a reprezenta circa 10% – 15% din PIB.

Bogdan Baltazar

„50 până la 70 de miliarde de euro” sunt cifrele avansate de consultantul fiscal Ionel Blănculescu, fost Ministru Delegat pentru Coordonarea Autorităţilor de Control în guvernul Năstase, avand ca punct de plecare un raport privind amploarea operaţiunilor de spălare a banilor la nivel global, realizat în 2003 de Departamentul de Stat al SUA.

Ionel Blanculescu

Dinu Patriciu

Undeva între aceste extreme se află estimările omului de afaceri Dinu Patriciu, potrivit căruia, pe baza unor documente interne ale unor bancheri, numai în conturile elveţiene s-ar afla circa 18 miliarde de euro, bani româneşti.

Ionut Popescu

“Nu putem decât să aruncăm pe piaţă nişte cifre!” spune Ionuţ Popescu, fost Ministru de Finanţe în guvernul Tăriceanu.

Intrebarea esentiala se naste dintr-o dilema morala: “este normal / moral ca cei care au facut pana acum, in diverse forme, evaziune … sa fie “iertati” … in dezavantajul celor care in aceeasi perioada au rabdat si platit catre Stat sumele care ne-au tinut, cat de cat, pe picioare?”

Si foarte probabil ca raspunsul este “Nu!”

Dar totusi … se impune analiza efectelor pozitive pe care o astfel de masura le-ar avea … efecte de care, finalmente, am beneficia cu totii!

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat ca o astfel de decizie nu ar avea nici un fel de sustinere din partea unor cercuri financiare internationale … care s-ar vedea astfel puse fata-in-fata cu riscul unor iesiri de bani din administrare (bani care, indiferent cat ar fi de multi sau de putini – produc acum comisioane si ajuta la capitalizarea unor banci straine!)

Asadar, care sunt posibilele efecte benefice Romaniei si romanilor?

In primul rand ar insemna intrari (mici – mari … ramane de discutat!) de bani in tara! Ceea ce inseamna o posibila sustinere suplimentara pentru curs.

Ajunsi in sistemul bancar romanesc, in depozite sau in orice alta forma, ar contribui pozitiv la capitalizarea bancilor locale – aducand astfel un plus indicatorilor specifici de “sanatate” ai acestora!)

Intrati in circuitul “legal” din Romania, banii respectivi ar fi pusi efectiv “la munca!” aici – “invartindu-se” pe piata locala si producand plus valoare aici – plus-valoare care are la randul ei sanse mari sa ramana tot pe plan local (pentru ca nu ar mai exista incentive-urile pentru externalizarea acesteia!)

Acest lucru este foarte important si sub aspectul faptului ca, de regula, aceia care au bani peste hotare …. Sunt si oameni de afaceri, care, intr-o forma sau alta, au toate motivatiile pentru a-si pune mintea la contributie folosindu-si toate ideile/resursele pentru multiplicarea acestora! (vorbim asadar tocmai de acea clasa de oameni productivi/inventivi, aflati in varful perioadei lor profesionale …

Nu in ultimul rand, ar contribui decisiv la consolidarea capitalului autohton, pe o piata dominata de capitalul strain – capital care, asa cum ne arata istoria recenta – este (mai mult sau mai putin – dar cert!) volatil in perioadele dificile (sa ne uitam doar la iesirile de bani din sistemul bancar din ultimii ani, de dupa criza!)

Si acestea ar fi doar cateva dintre efectele mari – cele mai vizibile … pentru ca in interiorul complexului mecanism economic …. Bine gestionat, un astfel de aflux de capital … ar putea da un avant nesperat economiei. Pana la urma vorbim de bani intrati in tara care nu prezinta riscul sa mai iasa (evident – daca si/sau in masura in care Romania reuseste sa ofere garantia sigurantei acestora!)

Pe de alta parte – de-a lungul timpului numeroase tari au procedat la astfel de masuri – in scheme mai mult sau mai putin complicate si/sau cuprinzatoare … ! Exemplele sunt numeroase …

Cateva dintre acestea pot fi gasite, cu ceva detalii suplimentare … intr-un alt material pe aceasta tema:

Amnistia salvează România …

In completare, cea mai recenta initiativa in acest sens este cea a Rusiei, care a anuntat disponibilitatea (sau hotararea!) de a implementa o astfel de masura!

Putin a promulgat legea de amnistiere totala a persoanelor care isi repatriaza averile din paradisuri fiscale

Despre alte cateva initiative similare (la vremea respectiva stiute!) … am scris tot aici:

Amnistia salvează România …

SUCCES. Şi poate că cel mai bun exemplu de urmat, şi cel mai potrivit partener pentru un astfel de schimb de informaţii este Italia! În ultimii 10 ani, în Peninsulă au avut loc trei valuri succesive de amnistii fiscale, toate de succes. Numai în ultima dintre acestea, italienii au repatriat peste 100 de miliarde de euro, depăşind cu aproximativ 20 de miliarde de euro aşteptările oficialilor.

Iar pe lângă Italia şi Germania, lista statelor care au luat în diferite forme şi diferite grade măsuri de amnistie fiscală, poate fi completată cu Belgia, Olanda, Irlanda, îndepărtatul Kazahstan, cu Franţă unde nu există încă date oficiale, şi chiar cu SUA. Anul trecut autorităţile americane au convins nu mau puţin de 9000 de persoane să discute pe marginea repatrierii capitalurilor deţinute în off-shore-uri, cu condiţia plăţii unor amenzi reduse, şi a unei părţi din taxele cuvenite. Până la finele anului, 7500 dintre aceştia prezentaseră deja detalii despre conturile respective. Iar pentru americani amnistia fiscală, în diversele ei forme este mai degrabă ceva normal. Potrivit studiului FMI “Economic and political determinants of tax amnesties in the United States”, din septembrie 2006, în intervalul 1982-2004 au avut loc trei mari valuri de amnistie fiscală peste ocean, în diferite forme, şi în diferite state: primul între anii 1984 – 1988, al doilea între 1995-1999 şi cel de-al treilea între 2002 şi 2004.

În 2004, şi belgienii au beneficiat din plin oportunitatea de a legaliza capitaluri aflate în bănci străine contra unor taxe de 6% până la 9%, şi au repatriat aproximativ 495 de milioane de euro. Şi în aproximativ aceeaşi perioadă, Olanda şi-a suplimentat bugetul în doar câteva luni cu aproximativ 340 de milioane de euro repatriaţi din diferite paradisuri fiscale. Demersurile celor două state nordice, au fost precedate de amnistia introdusă de autorităţile irlandeze, care în 1998 au oferit cetăţenilor posibilitate de a-şi plăti taxele restante fără penalităţi de întârziere. Rezultatul a constat atunci în încasări la buget de circa 750 de milioane de dolari, adică de aproximativ 15 ori mai mult decât autorităţile estimaseră.

În Asia, preşedintele Kazahstan-ului a semnat în 2001 decretul prin care permitea tuturor cetăţenilor să-şi legalizeze capitalurile, fără nici o taxă pentru banii transferaţi în termen de 30 de zile. S-au repatriat cu acea ocazie circa 540 de milioane de dolari.

DE CE ACUM? Este o alta intrebare esentiala, la care trebuie raspuns pentru a putea face tema digerabila pentru opinia publica?

Ei bine, cred ca este mai oportuna decat oricand in ultimii ani din mai multe motive!

In primul rand, acordurile internationale privind schimbul de informatii pe acest domeniu (intre care celebra FATCA), face viata “evazionistilor” mai grea decat oricand! Exista asadar un puternic incentiv pentru romanii cu bani afara in a cauta alte variante … iar varianta aducerii lor in Romania poate fi cea mai buna! Asta pentru ca oamenii respectivi au aici business-uril (pe care si le-ar putea capitaliza!) au – poate! – copii … carora vor sa le lase o “avere curata” … au, in cele din urma – o piata / economie care se afla in pragul unui nou ciclu economic (daca este bine manageriata!)

In al doilea rand … “maturoiul DNA” a curatat deja – intr-o masura mai mica sau mai mare – ramane de discutat … complicatul mecanism al “spagilor” ce trebuiau/trebuiesc date pentru orice! Un mecanism care, pana acum putea fi un pericol pentru un eventual om de afaceri ce ar fi decis sa-si aduca banii acasa … pentru ca exista riscul nu doar sa plateasca de mai multe ori (la fiecare schimbare politica!) ci si chiar sa ajunga in ilegalitate!

O formula pentru albirea “legala” a banilor ar fi asadar mana cereasca pentru multi dintre acestia!

Un aspect la care este insa mult de lucru este acela al castigarii increderii … oferiri de garantii suficient de credibile celor care s-ar putea gandi la aducerea banilor acasa … astfel incat riscurile pierderii ulterioare a banilor sa fie cat se poate de reduse!

Oricum ar fi insa … este nevoie de o puternica vointa in plan politic!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s