Conpet Ploiesti (COTE), da dividend cu un randament de 20%

Peste 20% este randamentul la dividend in cazul companiei Conpet Ploiesti, la pretul de inchidere din sedinta din 24 martie. Compania a anuntat un dividend de 7,29 lei pe actiune si un dividend special de 8,35 lei pe actiune, pentru anul 2015. Pretul de inchidere din sedinta anterioara a fost de 72,2 lei/actiune. 

Conpet Ploiesti este unul dintre noile staruri, aflate in plina ascensiune, de pe Bursa de Valori Bucuresti, fiind unul dintre beneficiarii noului context global caracterizat de scaderea pretului petrolului.

Stirea este surprinzatoare din perspectiva dividendului special de 8,35 lei/actiune. Cu mentiunea ca acest dividend special este, ca si in cazul TLV, un eveniment cu sanse minime spre inexistente a se mai repeta

(vezi aici materialul privind Banca Transilvania “Este Banca Transilvania de vandut, sau de tinut, la 2,7 lei?”)

Pe de alta parte, din perspectiva dividendului normal, nici acordarea sa nici cuantumul nu sunt surprinzatoare, pentru ca evolutiile financiare inregistrate de la trimestru la trimestru in cursul anului trecut, confirmate de rezultatele raportate pentru final de 2015, si politica de dividende previzibila pe care compania o are, erau de natura a crea astfel de asteptari.

Astfel ca cel putin o parte din efectele benefice ale acestui comunicat “surprinzator” ar putea fi de fapt deja inclus in pret.

Prin urmare, la un pret care sa duca randamentul in zona de 10% COTE ar fi de vanzare.

Vezi aici comunicatul companiei COTE250316_ro

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s