Franklin Templeton si Norges Bank nu au terminat de vandut SNP

Fondurile Franklin Templeton si Banca Centrala a Norvegiei (Norge Bank) au reluat vanzarile de actiuni SNP in martie si aprilie. Asta dupa ce, de la finele lui 2015 si in primele luni ale primului trimestru din 2016 mai vandusera alte circa 180 de milioane de actiuni.

De la inceputul lunii martie pana la inceputul lui aprilie, pretul actiunilor Petrom a scazut cu aproape 10% de la nivelul de 0,26 lei la 0,2330 lei pe actiune. Spre comparatie, in martie, BET-ul a crescut cu aproape 5%.

Fondurile Franklin Templeton si Banca Centrala a Norvegiei (Norge Bank) au vandut circa 190 de milioane de actiuni SNP la final de 2015 si inceput de 2016. 180 de milioane de actiuni au fost vandute doar de fondurile FT. Ulterior, in Jan si Febr 2016, pretul actiunilor SNP a scazut pana la 0,21 lei pe actiune. In prima jumatate a lunii martie fondurile FT si Norge Bank au mai facut o serie de vanzari, insumand insa doar 8 milioane de actiuni, semnificativ mai putin decat in perioada Dec 2015-Jan 2016.

Au terminat Franklin Templeton si Norges Bank de vandut SNP?

In primele saptamani ale lunii aprilie, cele doua fonduri au revenit la vanzare. Acestea au vandut in total 33,7 milioane de actiuni SNP, reprezentand o pondere de aproximativ 0,060% din capitalul SNP, la un pret de 0,2437 de lei per unitate, valoarea totala a tranzactiilor fiind de 8,229 milioane de lei.

Fondurile au derulat un numar de 34 de tranzactii, 26 dintre ele revenind celor de la Franklin Templeton care au incasat 7,7 milioane de lei din vanzarea actiunilor companiei petroliere.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s