SNG va avea rezultate in scadere, ceea ce va pune presiune pe pret!

Romgaz urmeaza a-si publica rezultatele financiare pe primul trimestru al anului pe 13 mai. Analistii Alpha Finance Romania Research estimeaza ca profitul companiei va scadea, pana la nivelul de 525 de milioane de lei, cu circa 7% fata de profitul raportat pe primul trimestru al anului trecut

Vremea calda, in viziunea analistilor, a afectat si cifra de afaceri realizata in aceleasi prime trei luni ale anului, aceasta urmand a scadea tot cu 9% pana la 1,28 miliarde lei.

Primul trimestru al anului – care de regula este cel in care se realizeaza cea mai mare parte a profitului – va fi in 2016 mai slab decat cel din anul anterior, spun analistii Alpha Finance Romania Research.

Romgaz urmeaza sa publice rezultatele financiare pe 1Q2016 pe data de 13 mai. Analistii Alpha Finance se asteapta ca SNG sa raporteze un profit de circa 525 milioane lei pe primul trimestru al anului, cu circa 7% mai mic decat cel din primul trimestru din 2015 cand compania a raportat un profit de 563 mil lei.

Cifra de afaceri va fi deasemeni in scadere, 1,283 miliarde lei, cu circa 9% sub valoarea din primul trimestru al anului trecut (1,365 miliarde).

In viziunea analistilor Alpha Finance, publicarea rezultatelor in scadere ar putea pune o presiune suplimentara pe pretul de piata al actiunilor SNG – pret care sufera deja oricum in urma vanzarii accelerate cu discount facute de Fondul Proprietatea.

ALPHA FINANCE ROMANIA RESEARCH, EARNINGS PREVIEW, Romgaz, 11 mai 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s