Transgaz, vanzari si profit in scadere in 1Q2016 fata de 1Q2015

In asteptarea rezultatelor financiare, ce urmeaza a fi publicate pe 16 mai, analistii Alpha Finance Romania Research estimeaza ca Transgaz va inregistra scaderi semnificative, atat in ceea ce priveste cifra de afaceri cat si in ceea ce priveste profitul, ca urmare a vremii calde si a reducerii tarifelor.

Transgaz va raporta un profit de 155 de milioane de lei pe trimestrul unu din 2016, cu 22% mai mic decat cel raportat in primul trimestru al anului trecut, si vanzari de 397,5 milioane lei.

Transgaz va raporta un profit de 155 de milioane de lei pe trimestrul unu din 2016, cu 22% mai mic decat cel raportat in primul trimestru al anului trecut, spun analistii analistii Alpha Finance Romania Research intr-o nota transmisa clientilor in prima parte a zilei de 12 mai.

Compania va raporta deasemeni vanzari in scadere, in valoare de 397,5 milioane lei, pe primul trimestru din 2016, cu 11,5% mai mici decat cele raportate in primul trimestru al anului anterior. Scaderea afacerilor este cauzata, spun analistii Alpha, de scaderea cu 5,6% an/an a cererii interne, si de reducerea cu 14,5% a incasarilor din operatiunile de transport al gazelor naturale la nivel national.

Estimari CA si profit TGN

De la 1 Octombrie 2015, tarifele aplicate de Transgaz au fost reduse cu 12%.

In paralel, analistii Alpha estimeaza ca veniturile din operatiunile de tranzit (gaze naturale care trec prin conductele Transgaz iesind din tara) au crescut cu circa 2,6% pana la nivelul de 80,9 milioane lei, pe fondul aprecierii dolarului in raport cu leul – fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Mai multe: ALPHA FINANCE ROMANIA RESEARCH, EARNINGS PREVIEW, Transgaz, 12 May 2016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s