Bursa bucuresteana sufera de boala maximelor indicilor SUA

Pietele globale sunt dominate de teama! Finalul trendului crescator pe SUA poate genera o avalansa de vanzari in restul lumii. Daca SUA stranuta, iar Europa raceste, sansele ca BVB-ul intre in vrie sunt extrem de mari. O miscare nervoasa in SUA se va transmite deci amplificat la Bucuresti.

Si in acest context, perspectiva apropierii majorarii ratei dobanzii de catre FED aduce un stimul negativ suplimentar pentru pietele de actiuni – hranite pana acum cu bani ieftini si injectii de miliarde de dolari.

Peste aceasta poza se suprapune finalul trendului intermediar crescator pe care a evoluat pretul petrolului in ultimele aproximativ 2 luni; un fapt de natura a inhiba constructia unor scenarii pozitive pentru companiile de petrol si gaze – companii care influenteaza semnificativ indicii bursieri.

O astfel de atmosfera “negativa” pentru piata petrolului este cu atat mai mult un factor de presiune pentru piata romaneasca de capital … dependenta intr-o mult prea mare masura de companiile din sectorul energetic.

Mai multe in articolul „O piață dominată de teamă”, spune un administrator de fond

Profit

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s