Oglinda-oglinjoara, care-i cea mai buna moderatoare tv din tara?

O serie de extrase din recentele emisiuni ale Denisei Rifai au trezit numeroase comentarii si dispute aprige in mediul public, privind calitatea prestatiilor moderatorilor emisiunilor de la televiziunile de stiri. Agresivitatea, lipsa cunostintelor sau limbajul nepotrivit fiind printre reprosuri.

Care este insa moderatoarea tv care intruneste insa cele mai multe trasaturi pozitive daca ne uitam pe lista doamnelor / domnisoarelor ce realizeaza emisiuni de stiri-dezbatere la televiziunile din Romania?

Agresivitatea exagerata pana aproape de isterie, lipsa cunostintelor sau utilizarea unui limbaj nepotrivit sunt doar cateva dintre argumentele criticilor la adresa moderatorilor tv.

Cu toate acestea insa, pentru ca televiziunea este tot mai mult un spectacol si tot mai putin o sursa de informare, abaterile de la reguli sau cutume nu sunt adesea decat instrumente de crestere a ratingului. Cat de utila, cat de potrivita, cat de benefica este o astfel de masura … ramane de discutat!

Cu toate acestea insa, nu doar ratingul conteaza! Pozitionarea unei emisiuni depinde in mod covarsitor de abilitatile si farmecul moderatorului. In acest context, apare urmatoarea intrebare:

  • Care este moderatoarea tv care intruneste insa cele mai multe trasaturi pozitive (si, eventual, care sunt acelea) …. daca ne uitam la lista doamnelor / domnisoarelor ce realizeaza emisiuni in intervalele orare de prime-time la televiziunile de stiri din Romania?

PS: Lista cuprinde cele mai cunoscute nume opiniei publice, fiind deschisa oricaror alte propuneri.

PS1: Nu exista o ordine de afisare a numelor; singurul lucru de care s-a tinut cont a fost ca acestea sa fie grupate in functie de televiziunile la care lucreaza.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s