Piata de la Bucuresti evolueaza intr-un context favorabil

Noi maxime istorice pe indicele S&P500 in SUA, asteptarea unor noi pachete de masuri de stimulare fiscala in Japonia si speranta unor noi stimuli financiari pentru sectorul bancar in Europa, au sustinut o evolutie pozitiva a BVB, cel putin in prima parte a sedintei.

Castigurile la nivel de indici au fost insa mai mult decat modeste, iar din perspectiva lichiditatii am avut una dintre cele mai slabe 10-15 sedinte de tranzactionare ale anului 2016.

Bursa romaneasca a receptat in prima partea a sedintei tendinta pozitiva in care au evoluat pietele internationale. in America am avut un indice S&P care a facut noi maxime istorice in urma datelor pozitive dinspre economia reala; pe pietele din Asia evolutiile pozitive au fost determinate in mod special de faptul ca jucatorii asteapta lansarea unor noi runde de stimuli financiari (in special in Japonia – unde premierul a lansat ideea unui pachet de stimuli fiscali) (Nikkei a crescut cu 2,2%);  pe pietele europene tendinta pozitiva a fost determinata pe de o parte de detensionarea problemei Brexitului si pe de alta parte de asteptarea unor noi masuri de stimulare financiara – in urma problemelor inregistrate de sectorul bancar Italian.

In acest context piata de la Bucuresti a evoluat in zona pozitiva pe ansamblu … in ton cu pietele din regiune … cu un plus de circa 1% fata de sedinta anterioara; cea mai buna evolutie din regiune fiind inregistrata de bursa din Viena, al carui indice principal a crescut pana la aproape de 2%.

Din punct de vedere al lichiditatii insa sedinta de ieri a fost una dintre cele mai slabe din acest an.

Mai multe, precum si despre estimarile privind evolutia BVB in a doua parte a anului, in materialul de pe Profit.ro

BVB are vânt bun din piețele financiare internaționale

Profit

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s