Luna iulie a adus cresteri indicilor bursieri din intreaga lume

Aproape toti indici relevanti la nivel global au inchis luna iulie pe plus. Indicele principal al pietei de la Bucuresti a evoluat si el in acest trend pozitiv, dar mai slab decat indicii comparabili din regiune. Pretul petrolului a scazut in decursul lunii iulie cu 15% in timp ce pretul aurului a crescut cu circa 1,5%.

Cea mai buna evolutie in luna iulie a avut-o indicele pietei din Brazilia (Bovespa) cu un plus de 9,7%, iar la cealalta extrema s-a situat indicele Dow Jones Shengzen cu un minus de 2,3%. BET a castigat circa 4%.

Prima luna din cea de-a doua jumatate a anului pare sa fi resimtit o revenire a increderii in pietele bursiere, deoarece majoritatea indicilor pietelor bursiere relevante la nivel global au inregistrat cresteri semnificative fata de finele lunii anterioare. (Vezi excel: Evolutie indici globali iulie 2016 )

Top 10 cresteri indici bursieri

Important este faptul ca, dincolo de cresterile indicilor bursei din Brazilia si/sau cresterea indicelui bursei din Jakarta (de 9,7% respectiv 7,8%), si indicii burselor dezvoltate au avut cresteri semnificative!

Astfel, indicele american Nasdaq sic el japonez Nikkei au crescut in luna iulie cu peste 6%; in Europa indicele german DAX a avut un avans tot de circa 6% iar indicele francez CAC40 a crescut cu 3,5% (in timp ce indicele Euro Stoxx 50 a crescut cu 3,3%).

Bursele din Praga, Budapesta si Viena au crescut la randul lor cu 7,6%, 5,4% respectiv 5,6% in timp ce Bucurestiul a crescut cu 3,9%.

De retinut ca indicele BET-NG – reprezentativ pentru sectorul energetic de pe bursa de la Bucuresti a crescut si el – desi cu un avans semnificativ mai moderat (doar 1,6%) in ciuda faptului ca, in acelasi interval de timp (luna iulie), pretul petrolului a scazut cu circa 15%.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s