Profitul net al BVB afectat de reevaluarea activelor in valuta

Profitul net al Grupului BVB in perioada ianuarie-iunie 2016 a fost de 1,8 mil. lei, cu 44% sub perioada similara a anului trecut, influentat si de pierderea din diferentele nerealizate de curs valutar rezultate din reevaluarea activelor financiare in valuta. Profitul operational a scazut cu 4%.

Segmentul de tranzactionare a contribuit cu un profit semestrial de 1,7 mil. lei la profitul intregului Grup. Cifrele sunt mai slabe decat asteptarile analistilor, care estimau pentru trimestrul doi un profit net de circa 2,6 milioane lei.

Profitul net consolidat realizat in cel de-al doilea trimestru al anului 2016 a fost insa cu 41% peste cel perioada similara a anului 2015, generand cea mai mare parte a profitului la sase luni 2016.

Rezultate BVB 2
In prima jumatate a anului 2016, impactul rezultatelor mai slabe din primul trimestru a determinat o scadere cu 5% a veniturilor operationale comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 14,2 mil. lei, si o scadere cu 5% a cheltuielilor operationale la 12,9 mil. lei, in urma masurilor luate pentru a contracara scaderea veniturilor operationale.

REZULTATE BVB_20160810183446_BVB_Raport_semestrial_1H2016_RO

Profitul operational consolidat a inregistrat un usor declin cu 4% fata de perioada similara din 2015 la 1,2 mil. lei, segmentul de tranzactionare al Grupului (activitatile desfasurate de BVB) generand 1,3 mil. lei, valoare care a compensat performanta mai redusa a celorlalte segmente de activitate ale Grupului.

Rezultatele raportate de BVB sunt mai slabe decat asteptarile analistilor, care estimau pentru cel de-al doilea trimestru al anului un profit net de circa 2,6 milioane lei.

In advance of Bursa de Valori Bucuresti Q2’16 financial results scheduled to be published on August 11, we present below our view and estimates. Please note that starting with Q1’16 the stock exchange operator started publishing its financials in compliance with IFRS and on a consolidated basis. Given Q2’15 available RAS figures only, comparisons between Q2’16 estimates and Q2’15 results are difficult.
Expect Bursa de Valori Bucuresti to post for Q2’16 a net profit of RON 2.76m (RON 2.6m after minorities), significantly higher compared to first-quarter result. We envisage improvements in core performance alongside a positive FX effect given RON depreciation against both USD and EUR. At cumulated level, we see bottom line reaching RON 2.8m (RON 2.69m after minorities).

Vezi mai jos estimarile analistilor Alpha Finance cu privire la rezultatele Bursei de Valori Bucuresti.

AFroRe_BVB_Q2’16_Earnings_Preview

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s