Saptamana proasta pentru bursele dezvoltate, buna pentru emergente

Toti indicii burselor dezvoltate au incheiat saptamana 15-19 august cu minusuri destul de consistente! Spre deosebire, indicii burselor din economiile emergente, precum China, Rusia, Brazilia sau Argentina, au inchis saptamana in culoarea verde, mai mult sau mai putin puternic.

In doar patru zile de tranzactionate, indicele pietei de la Bucuresti a evoluat in aceeasi tendinta crescatoare cu emergentele, si diferit de evolutia indicilor regionali, care asemeni marilor piete, au scazut.

In cele 4 sedinte de tranzactionare din saptamana 15-19 august, indicele BET a castigat 1,75%, inregistrand insa o evolutie diferita de cea a indicilor din regiune care au inchis saptamana pe minus, dar si fata de cea a indicilor reprezentativi pentru marile burse europene, care in majoritatea lor au incheiat saptamana pe minusuri relativ consistente: -1,58 indicele DAX; -2,65% indicele CAC40; -2,45% indicele Euro Stoxx 50; -3,05% indicele piete spaniole si peste 4% indicele bursei italiene; indicele elvetian si cel reprezentativ pentru bursa suedeza au pierdut deasemeni cate circa 2%. FTSE a inchis saptamana cu o pierdere de circa 1%.

Americi si Europa

Tendinta negativa inregistrata pe bursele vest-europene este probabil o urmare a trendului dat de piata Americana unde si Dow30 si S&P a inchis saptamana pe un usor minus (-0,13% respectiv 0,01%) … dar semnificativ mai amplificata!

Indicii pietei canadiene au pierdut deasemeni circa o jumatate de procent.

Vezi aici excel: INDICI RAPORTARI _Watchlist_08202016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s