Update pentru companiile farmaceutice listate la BVB

La finele lunii septembrie spuneam despre BIO si ATB ca prezInta un potential de crestere mai bun decat SCD. Ulterior, anuntul privind decizia Sanofi de a scoate la vanzare fabrica Zentiva din Bucuresti si rezultatele financiare raportate de ATB si BIO, au confirmat aceasta perspectiva.

Perspectivele pozitive ale celor doua companii preferate de noi in urma cu ceva timp sunt confirmate si de analistii Tradeville, intr-un raport de analiza transmis clientilor pe 18 noiembrie.

“Sectorul farmaceutic listat la Bursa de Valori Bucuresti numara 5 titluri. Doar trei dintre acestea intrunesc insa conditiile unei minime lichiditati pentru a atrage cat de cat atentia. Dintre acestea BIO si ATB au cel mai mare potential de crestere, desi SCD pare a fi mult mai interesanta pentru investitori.” … spuneam in articolul “Farmaceutice la BVB: SCD este atractiv; BIO si ATB au potential” publicat pe blogul Totul despre banii Tai pe 28 septembrie.

Astazi, perspectiva pozitiva exprimata de mine primeste un update de la analistii Tradeville!

“Cresterea cu 11.23% a cifrei de afaceri in trimestrul al doilea si incheierea unui contract de livrare de produse injectabile care a dublat exporturile catre SUA pentru intregul semestru au generat optimism in ceea priveste evolutia, in general, a exporturilor, dar si a cotatiei ATB pe termen mediu si lung. Deocamdata, trimestrul al treilea nu a confirmat acest trend, facand optimismul moderat usor mai moderat, fara, insa, sa-l anuleze” spun acestia despre ATB.

“In ansamblu, in primele noua luni, profitul net a crescut cu 13%. Biofarm a avut, in general, o rata mare de distributie a profitului net, ceea ce face probabil ca si din profitul acestui an sa distribuie cel putin 60%, dar au fost ani in care rata de distributie s-a ridicat la 68-77%, prin urmare am putea vedea o crestere mai mare a dividendului fata de cresterea profitului net.”  … despre BIO.

Vezi aici analiza Tradeville: nota_de_companie_farma_18112016

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s