Sedinta BCE, DJIA la noi maxime istorice, VIX in teritoriu pozitiv

Pietele sunt in asteptarea deciziei de politica monetara a BCE! Nimic nu pare insa a putea opri indicele american Dow Jones (DJIA) din crestere, daca ne luam dupa indicatorul ce arata volatilitatea, si astfe temerile existente in piata americana, care este in teritoriu pozitiv, sub nivelul de 20 de puncte.

Intrarea indicelui DJIA, si astfel a pietei americane, intr-un nou ciclu de crestere devine prin urmare o realitatea tot mai evidenta. Exista oare totusi riscul ca acestea sa fie maximele dinaintea furtunii?

Asteptam azi, 8 decembrie 2016, ultima sedinta de politica monetara a BCE. Nimeni nu asteapta surprize! Foarte probabil ca se va anunta mentinerea dobanzii si continuarea programului de achizitii;

Citeste mai multe: bt-daily-08dec2016-sedinta-bce

Avem o serie de indicatori, precum “non-farm payrolls” in Franta sau “OECD leading indicators” la primele ore ale diminetii iar in partea a doua  a zilei avem “Canadian Housing Starts” (la 1315 GMT) sau “jobless claims” in SUA (la 1330 GMT).

Citeste mai multe: european_market_outlook_20161208

In sedinta de ieri DJIA a facut noi maxime istorice, iar in sedinta europeana futures-ul indicelui american se afla usor pe plus (0,06%) .

Vezi grafic indice Dow Jones

us-30monthly20161208101436

Indicele american DJIA pare astfel tot mai clar incadrat pe traiectoria unui nou ciclu de crestere; si daca ne uitam la indicatorul care arata nivelul de teama / nesiguranta existente in piata americana – si vorbim aici de indicatorul VIX – indicele volatilitatii (care are la baza emitentii din componenta S&P500) – putem ajunge la concluzia ca nu se intrevad prea multe piedici in parcursul ascendent al pietei americane de capital.

Vezi grafic VIX

volatility-sp-500weekly20161208102135

Afla mai multe despre “CBOE Volatility Index (VIX)

 

ATENTIE:

Acest material nu constituie o analiza financiara si nu a fost pregatit de un analist financiar cu respectarea prevederilor legale referitoare la independenta analizelor financiare si nu este subiect al interzicerii tranzactionarii inaintea diseminarii cercetarii pentru investitii.

Acest material este realizat numai pentru scopuri de informare si nu constituie o oferta de a subscrie, de a cumpara sau de a vinde vreun instrument financiar mentionat in cuprinsul sau.

Acest material nu constituie o invitatie de a face o asemenea oferta sau de a promova sau plasa respectivele instrumente financiare.

Acest material nu constituie consultanta pentru investitii si nu s-a intentionat a oferi o baza suficienta pentru luarea unei decizii de investitii.

Acest material nu tine loc de consultanta necesara la cumpararea sau vanzarea de actiuni/instrumente financiare sau produse sau investitii financiare. In privinta vanzarii sau cumpararii de instrumente financiare sau produse sau investitii financiare, un consultant autorizat poate sa va dea sfaturi individuale care pot fi potrivite pentru produsele de investitii si financiare.

Observatiile continute aici reflecta pe cele ale autorului la data prezentului si pot deveni inexacte ulterior.

Orice decizie de investitie cu privire la instrumente financiare sau produse sau investitii financiare poate fi facuta numai pe baza: (i) unui prospect aprobat sau publicat sau (ii) documentatiei complete care va fi sau a fost publicata in legatura cu instrumentele financiare sau produsele sau investitiile financiare respective si nu trebuie facuta pe baza prezentului material.

Acest material nu constituie o recomandare personala de a cumpara sau vinde instrumente financiare, sau consultanta in sensul Legii Pietei de Capital nr. 297/2004, sau consiliere de orice fel, autorii putand avea pozitii deschise, de orice sens, pe oricare dintre titlurile / instrumentele financiare mentionate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s