Cum sa intri pe bursa? Pe cont propriu sau printr-un fond?

Este o intrebare care poate da nastere multor discutii, cu argumente multe si serioase pentru fiecare dintre variante. Iar evenimentele de tip “listarea Medlife” – care se intampla rar si foarte rar, sunt de natura a aduce odata in plus in discutie argumentele pentru una sau alta dintre variante.

Si pentru ca oferta Medlife bate la usa, Adrian N Ionescu are un punct de vedere pertinent pe blogul personal, incercand sa aduca un raspuns transant acestei dileme. Un exercitiu la care va invit si pe dumneavoastra!

Perspectivele sectorului serviciilor medicale sunt bune si foarte bune! Cu asta sunt de acord cam toti analistii si economistii. Si de aceea o deschidere catre public a celei mai mari companii din domeniu poate fi o oportunitate cu care sa te intalnesti odata in viata.

Pe de alta parte, nu putini investitori sau analisti sunt de parere ca pretul maxim la care s-a anuntat  oferta este cam prea mare pentru rezultatele financiare pe care compania le-a raportat.

In acest context un investitor care crede cu tarie in potentialul sectorului si companiei amintite are doua variante: sa mearga pe cont propriu … sau sa mearga pe mana unui administrator profesionist – cu avantajele si dezavantajele de rigoare?

La aceasta intrebare incearca sa dea un raspuns Adrian N Ionescu in articolul: Cum abordezi o ofertă nouă? Când s-o faci direct la bursă și când prin fonduri mutuale

cum-sa-faci-un-leu

ATENTIE: 

Acest material nu constituie o analiza financiara si nu a fost pregatit de un analist financiar cu respectarea prevederilor legale referitoare la independenta analizelor financiare si nu este subiect al interzicerii tranzactionarii inaintea diseminarii cercetarii pentru investitii.

Acest material este realizat numai pentru scopuri de informare si nu constituie o oferta de a subscrie, de a cumpara sau de a vinde vreun instrument financiar mentionat in cuprinsul sau.

Acest material nu constituie o invitatie de a face o asemenea oferta sau de a promova sau plasa respectivele instrumente financiare.

Acest material nu constituie consultanta pentru investitii si nu s-a intentionat a oferi o baza suficienta pentru luarea unei decizii de investitii.

Acest material nu tine loc de consultanta necesara la cumpararea sau vanzarea de actiuni/instrumente financiare sau produse sau investitii financiare. In privinta vanzarii sau cumpararii de instrumente financiare sau produse sau investitii financiare, un consultant autorizat poate sa va dea sfaturi individuale care pot fi potrivite pentru produsele de investitii si financiare.

Observatiile continute aici reflecta pe cele ale autorului la data prezentului si pot deveni inexacte ulterior.

Orice decizie de investitie cu privire la instrumente financiare sau produse sau investitii financiare poate fi facuta numai pe baza: (i) unui prospect aprobat sau publicat sau (ii) documentatiei complete care va fi sau a fost publicata in legatura cu instrumentele financiare sau produsele sau investitiile financiare respective si nu trebuie facuta pe baza prezentului material.

Acest material nu constituie o recomandare personala de a cumpara sau vinde instrumente financiare, sau consultanta in sensul Legii Pietei de Capital nr. 297/2004, sau consiliere de orice fel, autorii putand avea pozitii deschise, de orice sens, pe oricare dintre titlurile / instrumentele financiare mentionate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s