Fondurile de actiuni au adus castiguri! Cele de actiuni straine!

Cum bursa romaneasca nu a reusit sa incorporeze nimic din evolutiile pozitive ale economiei nationale, administratorii de fonduri au fost nevoiti sa se reorienteze. Asa ca o buna parte din banii romanilor au luat calea burselor straine, sub supravegherea administratorilor prezenti local.

Va propun mai jos un material de pe blogul lui Adrian N Ionescu despre randamentele aduse de fondurile cu expuneri pe bursele straine disponibile investitorilor din Romania.

Intre 10% si 20% au fost cresterile inregistrate de fondurile deschise de actiuni vandute in Romania, pe ultimele 12 luni (la finele lunii noiembrie 2016), potrivit statisticilor AAF; sau chiar pana la 34% daca ne referim la cresterea inregistrata in intervalul Decembrie 2015 – Noiembrie 2016 de fondul “Raiffeisen Russland – Aktien”, administrat de “Raiffeisen Capital Management Au.”

Intr-un material pe blogul sau, Adrian N Ionescu face o radiografie a acestor evolutii si o trecere in revista a argumentelor pro si contra investitiei in fonduri mutuale care investesc in actiuni tranzactionate pe bursele din intreaga lume.

Citeste deci “PASUL URMĂTOR Cu profiturile cui îți mai poți hrăni #baniidestepti, când cele la care ai acces în România nu ajung?”

adi-n-ionescu

ATENTIE: 

Acest material nu constituie o analiza financiara si nu a fost pregatit de un analist financiar cu respectarea prevederilor legale referitoare la independenta analizelor financiare si nu este subiect al interzicerii tranzactionarii inaintea diseminarii cercetarii pentru investitii.

Acest material este realizat numai pentru scopuri de informare si nu constituie o oferta de a subscrie, de a cumpara sau de a vinde vreun instrument financiar mentionat in cuprinsul sau.

Acest material nu constituie o invitatie de a face o asemenea oferta sau de a promova sau plasa respectivele instrumente financiare.

Acest material nu constituie consultanta pentru investitii si nu s-a intentionat a oferi o baza suficienta pentru luarea unei decizii de investitii.

Acest material nu tine loc de consultanta necesara la cumpararea sau vanzarea de actiuni/instrumente financiare sau produse sau investitii financiare. In privinta vanzarii sau cumpararii de instrumente financiare sau produse sau investitii financiare, un consultant autorizat poate sa va dea sfaturi individuale care pot fi potrivite pentru produsele de investitii si financiare.

Observatiile continute aici reflecta pe cele ale autorului la data prezentului si pot deveni inexacte ulterior.

Orice decizie de investitie cu privire la instrumente financiare sau produse sau investitii financiare poate fi facuta numai pe baza: (i) unui prospect aprobat sau publicat sau (ii) documentatiei complete care va fi sau a fost publicata in legatura cu instrumentele financiare sau produsele sau investitiile financiare respective si nu trebuie facuta pe baza prezentului material.

Acest material nu constituie o recomandare personala de a cumpara sau vinde instrumente financiare, sau consultanta in sensul Legii Pietei de Capital nr. 297/2004, sau consiliere de orice fel, autorii putand avea pozitii deschise, de orice sens, pe oricare dintre titlurile / instrumentele financiare mentionate.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s