Castigurile fondurilor de investitii la final de T1 2017

Si industria fondurilor de investitii a resimtit un (serios!) reviriment, ca efect al cresterii inregistrate de bursa de la Bucuresti. Astfel ca fondurile de investitii cu expunere pe actiuni au adus in primele trei luni ale anului castiguri cat cele aduse de-a lungul intregului an 2016.

In materialul de pe blogul personal, pe care ne invata cum sa facem un leu … Adrian N. Ionescu face o buna radiografie a industriei de profil, scotand la iveala fondurile pe care ati putea miza.

Fondurile de investitii de actiuni sunt o buna varianta de investitie pentru investitorii care nu dispun neaparat de sume care sa justifice (din punct de vedere al costurilor de tranzactionare) intrarea directa pe bursa. In plus, au si avantajul ca beneficiaza de expertiza unor manageri profesionisti – astfel incat nu trebuie sa-ti faci griji cu eventualele pierderi (scaderi ale bursei) de pe o zi pe alta …

Pe de alta parte, sufera de constrangerile date de propriile limite de investitii (astfel incat nu-si pot lua expuneri foarte mari pe un emitent anume – oricat de mult ar crede in el … ) fiindu-le astfel diminuate sansele de a profita de eventuale oportunitati; in plus, mai sunt si purtatoare de comisioane.

Una peste alta insa … fondurile de actiuni ofera sansa unor castiguri comparabile cu cele ce pot fi obtinute direct pe burse in conditii de risc semnificativ diminuat!

Ce ai putea alege? Poti gasi indicii pentru a-ti forma o parere in materialul lui Adrian N. Ionescu:

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s