Bloguri ce merita atentia unui investitor la inceput de drum

Accesul la surse credibile de informatie este una dintre conditiile succesului atunci cand vine vorba de a face bani. Ca esti investitor pe bursa, un deponent de rand cu bani in depozite bancare, sau ai apucat-o pe calea antreprenoriatului, informatia te ajuta sa iei cele mai bune decizii.

Media clasica este o sursa de la care trebuie sa pleci, fara doar si poate! Cand ai nevoie insa de informatii de nisa si de pareri si sfaturi venite din experienta, blogurile sunt insa cea mai buna alegere.

Cred deci ca informatia venita pe bloguri este uneori mai importanta decat oricare alta. Sfatul si/sau parerea unui bloger implicat activ in fenomenul despre care vorbeste poate fi adesea incomparabil mai relevant decat orice stire sau articol din media clasica – unde jurnalistul trebuie sa tina cont de niste reguli profesionale si deontologice care-i cenzureaza exprimarea si ideile.

In plus, un jurnalist specializat in general pe economic, nu va avea aceeasi perceptie asupra unui fenomen punctual petrecut pe bursa sa zicem, ca un investitor sau un blogger (care folosesc bloggingul ca pe un instrument de diseminare de know-how si idei).

Este insa evident ca blogurile nu pot substitui media clasica – macar si doar pentru faptul ca sunt de regula purtatoare ale unor informatii, stiri, interpretari, idei …. Dintr-o perspectiva extrem de subiectiva; spre deosebire de jurnalist care este fortat de deontologia profesionala (si de regulile si procedurile entitatii la care lucreaza) sa fie OBIECTIV …. Blogerul isi permite (si este adesea!) SUBIECTIV!

In plus, cu cat blogerul este mai nisat – cu atat perspectiva lui integrata asupra unui fapt, fenomen sau eveniment … este mai limitata!

Cu bune si rele …. Blogurile sunt insa o sursa complementara de informatie de calitate si extrem de nisata, care poate face diferenta intre a castiga si a pierde bani!

Si daca sunteti in cautarea unor bloguri financiare … atunci incepeti de la blogul lui Laurentiu Mihai – unul dintre cei care au dus bloggingul financiar la un nivel de professionalism la care toti ne-am dori sa fim. www.laurentiumihai.ro .

Vezi lista blogurilor financiare recomandate de Laurentiu Mihai aici:

Lista facuta de Laurentiu Mihai este o buna completare la cea facuta zilele trecute de prietenul Rares Mihaila pe www.investestelabursa.ro .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s