Fonduri Suverane se uita tot mai atent spre zona de real-estate

Cu active in administrare de 6,59 trilioane de dolari, Fondurile Suverane de Investitii se uita cu tot mai mult atentie spre domeniul imobiliar si infrastructura. 63% dintre Fondurile Suverane din intreaga lume aveau la finele lunii martie expunere pe acest domeniu.

Ponderea este in crestere fata de 2015 si 2016, cand doar 59% respectiv 62% dintre acestea aveau expunere pe acest sector. Iar evolutia vine insotita de majorarea valorii activelor administrate (AUM).

Europa si America de Nord sunt in continuare preferate de fondurile suverane de investitii cand vine vorba de investitii in sectorul de real-estate. 63% respectiv 60% dintre fonduri avand investitii in cele doua zone geografice mentionate. Asia este deasemeni o destinatie de investitii in real-estate pentru circa 50% dintre fondurile suverane existente la nivel global. Foarte putine fonduri suverane fiind active pe alte piete decat cele mentionate.

Valoarea insumata a activelor Fondurilor Suverane era, la finele lunii martie 2017, de 6,59 trilioane de dolari. Aceasta descrie o crestere foarte mica fata de martie 2016 (cand era de 6,51 trilioane USD), dar este mai mult decat dubla fata de valoarea inregistrata la finele anului 2008.

Cresterea accelerata venind in mod special din majorarea alocarilor facute de Statele detinatoare si din aprecierea valorii plasamentelor. Tehnic insa, diferenta poate fi data si de intrarea unor noi astfel de entitati in piata, si astfel, in statisticile de specialitate.

Mai multe: Preqin-Real-Estate-Spotlight-May-2017

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s