Piata romaneasca de capital este inca intr-un context favorabil

Efectele cresterii economice din ultimii ani incep sa se transfere si catre piata de capital. Sustinuta de distributiile de dividende, de rezultatele financiare bune si de perspectivele pozitive privind cresterea economica, dar si de contextul favorabil international, bursa romaneasca “sta” mai bine ca niciodata in ultimii ani.

Acestea au fost, intre alte teme de actualitate, subiectele discutate in emisiunea “Profesionisti in investitii” a portalului economic wall-street.ro, realizata de unul dintre cei mai vechi, si mai buni, jurnalisti din domeniu.

Datele privind cresterea economica in primul trimestru al anului au venit mai bune decat cele mai optimiste asteptari ale pietei, descriind o amplificare a ciclului economic pozitiv in care Romania se afla.

Rezultate peste aşteptări: Statistica anunţă pentru România o creştere economică de 5,7% în primul trimestru. Faţă de T4 2016, PIB-ul creşte cu 1,7%

Nu putine sunt vocile care atrag atentia asupra riscului de “supra-incalzire” artificiala a economiei si de accentuare a deficitelor; riscuri care, fara indoiala exista … dar care nu sunt de natura a periclita, cel putin putin pentru moment, revirimentul. Pana la urma, vorbim de doar cateva trimestre consecutive de crestere, dupa o cadere abrupta in urma crizei si o revenire mai mult decat greoaie.

Important in acest context este insa faptul ca aceste evolutii din economie incep sa se transmita, si sa se simta, si in piata de capital.

Mai multe teme, in materialul de pe site-ul wall-street.ro

Laurentiu Rosoiu, analist piete de capital, la emisiunea Profesionistii in Investitii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s