DIGI, profit de 15,8 mil euro in T1 2017, in crestere cu 21%

Digi Communications N.V ( simbol DIGI ) a raportat un profit net in valoare de 15.842.000 euro , in crestere cu 21.63% fata de cele 13.024.000 euro , profit raportat in perioada comparativa a anului 2016, pe fondul cresterii veniturilor cu peste 14%, de la 144 la circa 165 milioane euro.

Cresterea veniturilor a fost determinata, in principal, de cresterea numarului de clienti pentru serviciile de telecomunicații mobile si pentru serviciile de televiziune prin cablu si internet in toate tarile operate.

Au fost publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti , rezultatele financiare pentru trimestrul I la Digi Communications N.V ( simbol DIGI ). Pentru perioada de trei luni incheiata la 31 martie 2017, a avut venituri de 226,7 milion EUR, profit net de 15,8 milioane EUR și EBITDA ajustata de 65,1 milioane de EUR.

Cresterea veniturilor din Romania a fost determinata, in principal, de o crestere a ARPU si a numarului de RGU pentru serviciile de telecomunicații mobile, a numarului de RGU pentru servicii de televiziune prin cablu si internet si date fixe si o crestere in alte categorii de venituri.

Numarul de RGU din serviciile de telecomunicații mobile a crescut de la aproximativ 2.840 mii, la data de 31 martie 2016, la aproximativ 3.305 mii RGU la data de 31 martie 2017, o crestere de aproximativ 16,4%. ARPU din serviciile de telecomunicații mobile a crescut la o medie de 3,79 EUR/lunar pentru perioada de trei luni incheiata la data de 31 martie 2017, comparativ cu media de 3,32 EUR/lunar pentru perioada de trei luni incheiata la data de 31 martie 2016, o crestere de aproximativ 14,2%, care a rezultat in mod principal din anumite modificari in mixul de pachete de abonament, clienți care au trecut la servicii de valoare mai mare si din cresterea generala a traficului.

In legătură cu listarea la bursa, Societatea a devenit rezident fiscal în Romania in aprilie 2017. Acest aspect nu ar
trebui sa afecteze in mod semnificativ impozitul pe profit al Societatii. Datorita lipsei alinierii legislatiei romanesti cu cea UE, obligatiunile in valoarea de 350 milioane EUR, cu scadenta in anul 2023, ar putea face obiectul
impozitului cu retinere la sursa (aproximativ 3,3 milioane EUR pe an care va fi tratat ca si cheltuiala cu dobanda).

Societatea considera ca aplicarea impozitului cu retinere la sursa este incorecta.

Totusi, Societatea anticipeaza ca va plati aceste impozite, din prudenta. Societatea intentioneaza sa solicite inapoi sumele platite astfel. Societatea este pregatita sa actioneze in instanta si sa solicite sumele platite. Se preconizeaza ca orice astfel de demers va fi complex si de durata.


Vezi aici raportul in intregime: DIGI300517_ro

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s