SIF5: actionarii propun dividend de 0.1571 lei; SIF zice “Pas”!

Un grup de actionari ai SIF5 solicita convocarea Adunarii Generale a Actionarilor, pe a carei ordine de zi propun, intre altele, aprobarea repartizarii de dividend in suma bruta de 0.1571 RON/actiune. Propunerea vine din partea a 2 fonduri de investitii apropiate de Erste Bank si a unui fond administrat de Andrei Siminel.

Conducerea SIF5 transmite insa pietei ca nu poate da curs solicitarii respective deoarece competenta revine structurii de conducere care este deocamdata in curs de a fi autorizata de catre ASF.

BUSINESS CAPITAL FOR ROMANIA-OPPORTUNITY FUND COOPERATIEF U.A., ROMANIAN EQUITY PARTNERS COOPERATIEF U.A. si BROADHURST INVESTMENTS LIMITED, detin impreuna actiuni reprezentand peste 5% din capitalul social al SIF Oltenia S.A.

Primele doua fonduri au fost declarate a actiona concertat pe emitentul SIF5, de catre ASF, in cursul anului 2016.

Vezi decizia aici: SIF5_Decizie ASF_Actiune concertata

Broadhurst este cel mai cunoscut dintre vehiculele de investitii coordonate de cunoscutul om de afaceri Andrei Siminel.

Acesti investitori  solicita convocarea Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor SIF Oltenia SA, pentru probarea repartizarii pe destinatii a profitului net realizat de Societate, aferent exercitiului financiar incheiat la data de 31.12.2016, in suma de 101.271.376,81 RON, dupa cum urmeaza:
a) aprobarea distribuirii de dividende in suma bruta de 0,1571 RON/actiune, reprezentand 90 % din profitul net realizat de Societate in exercitiul financiar incheiat la data de 31.12.2016, respectiv suma de 91.144.239,13 RON;
b) aprobarea constituirii ca surse proprii de dezvoltare a sumei de 10.127.137,68 RON, reprezentand 10% din profitul net realizat de Societate in exercitiul financiar incheiat la data de 31.12.2016.
2. Stabilirea datei de 01.09.2017 ca data a platii dividendelor.

Competenta de solutionare a cererii in cauza apartine Consiliului de Administratie al SIF Oltenia SA, se arata in comunicatul transmis de SIF.

Si cum documentatia necesara aprobarii structurii de conducere (Consiliul de Administratie si Conducere superioara) se afla in analiza la ASF, in prezent Consiliul de Administratie al societatii nu poate da curs solicitarii actionarilor.

Vezi aici comunicatul SIF5: SIF5_Propunere distribuire dividend

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s