Unde este “piata de capital”? O intrebare si mai multe raspunsuri

Va mai aduceti aminte de celebrul episod de prin 2000, cand, intrebata fiind cum comenteaza fraudele de pe piata de capital, deputatul PRM Irina Loghin a facut memorabilul comentariu:”daca numitul Rasdaq a furat, sa fie arestat”? Multa cerneala s-a consumat pe acest subiect atunci!

Mai in gluma sau mai in serios, facand o paralela, foarte probabil ca astazi, o intrebare de genul “cum ajung la piata de capital?” pusa pe strada, ar avea raspunsuri la fel de hazlii.

Educatia financiara precara este inca, din pacate, o problema majora pentru Romania. Nu ca n-ar fi suficient de multe altele poate cu un potential impact imediat mai puternic … dar, prin implicatiile pe termen lung, probabil ca educatia financiara (mai bine zis lipsa ei!) este una dintre cele ce tin cel mai mult pe loc dezvoltarea noastra ca tara.

Cel putin atata timp cat la intrebarea:”unde este piata de capital” vom primi indicatii de genul “mergeti tot inainte si prima la stanga, veti vedea mesele producatorilor”!

Demersul Bursei de Valori Bucuresti de a face o serie de reportaje filmate pe teme financiare, este prin urmare nu doar bine-venit ci si laudabil!

Iar episodul in care Florin Cepraga a mers in cautarea Pietei de Capital, intreband in stanga si dreapta, merita urmarit. Va propun asadar unul dintre primele materiale video productie a BVB, convins fiind ca putem / puteti veni cu sugestii si propuneri de imbunatatire!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s