Economia Zonei Euro isi accelereaza ritmul de crestere in T2 2017

Conform estimarilor preliminare Eurostat PIB-ul Zonei Euro a accelerat in T2, evolutie sustinuta de politica monetara relaxata fara precedent implementata de Banca Centrala Europeana și de momentul favorabil din sfera economiei mondiale. Concomitent, Zona Euro trece si printr-un boom al locurilor de munca

Economia Zonei Euro a crescut in T2 2017 cu un ritm trimestrial de 0.6% și cu o dinamica anuala de 2.1%, cel mai ridicat nivel din T1 2011, iar somajul este la cel mai mic nivel din ultimii 9 ani.

Economia zonei euro creste de 17 trimestre consecutive, iar rata somajului s-a diminuat la cel mai redus nivel din ultimii noua ani, de 9,1%.

1501655279BT_Daily_02Aug2017_Economia_Zonei_Euro_in_accelerare

Cresterea economica a accelerat de la 0,5% la 0,6% in perioada aprilie-iunie in ritm trimestrial si de la 1,9% la 2,1% in ritm anualizat, cel mai ridicat nivel de dupa al doilea trimestru din 2011, potrivit datelor Eurostat, biroul de statistica al Comisiei Europene.

Analize separate arata ca sectorul manufacturier al zonei euro trece printr-un boom al locurilor de munca. Uzinele din Franta fac angajari in cel mai dinamic ritm din 2000 si in Spania cu o viteza nemaivazuta de la formarea uniunii monetare, in 1998, spun, spre exemplu, datele IHS Markit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s